You are currently viewing Lauatenniseliit: Eesti noortel on vaja rohkem rahvusvahelist kogemust

Lauatenniseliit: Eesti noortel on vaja rohkem rahvusvahelist kogemust

14.- 23. juulini Poolas Gliwices toimunud noorte Euroopa meistrivõitlustelt naasenud Eesti koondis tegi tugevaimad tulemused meeskonnamängudes. Parima individuaaltulemuse saavutanud Markkos Pukk`il jäi 16 parima sekka pääsemisest puudu ainult üks võit.

Eesti koondise peatreener Marcus Gustafson tõdes, et peale edukat meeskonnavõistlust, kus Eesti U15 ja U19 võistkonnad noppisid mitmeid mänguvõite Euroopa TOP 50 hulka kuuluvate riikide üle, osutusid üksik- ja paarismängud oluliselt suuremaks väljakutseks ning paraku päris samale tasemele me siin ei jõudnud. „Finaalturniirile jõudsid meie sportlased nii üksik- kui ka paaris ja segapaarismängudes, esimese 16 sekka jõudmisele oli kõige lähemal U19 koondist esindav Markkos Pukk, kes algatuseks saavutas võidu Euroopa 44. reketi, Iisraeli esindava Itay Avivi vastu. Markkose järgmine vastane oli Euroopa 7. asetusega mängija Darius Movileanu Rumeeniast, kellele Markkos andis kõva lahingu kuid pidi siiski lõpuks 2:4 tugevale vastasele alla vanduma. Tulevikku vaadates aga väga paljulubav saavutus!“ ütles Gustafson.

Eesti Lauatenniseliidu (ELTL) juhatuse esimees Priit Lehtlaan on nõus koondise peatreeneri seisukohaga, et meie sportlaste esituse taga oli kindlasti ka üheks määravaks teguriks meie noorte vähene rahvusvaheliste suurturniiride kogemus. „Rahvusvahelised suurvõistlused on kõikidele sportlastele alati suureks motivaatoriks ning nende nimel pingutatakse alati väga tugevalt,“ ütles Lehtlaan. „Kui aga saame oma sportlastele pakkuda sellise tasemega turniire vaid üksikuid hooaja vältel, on see noorte arengule kindlasti pärssiv,“ tõdes ta. „On ülimalt kahetsusväärne, et ei Eesti Kultuurkapital aga ka muud riiklikud institutsioonid meie noorsportlaste osalemist näiteks toimunud EM-il tsentraalselt toetamisväärseks ei pidanud. Tegemist on aga nõiaringiga – toetused ja meediakajastused tulevad siis kui on tulemused, tulemused tulevad aga siis kui on piisav toetus selleks vundamendi ladumisel. Kuna ELTL-i omavahendid on paraku napid, oleme alaliiduna äärmiselt tänulik kõikide sportlaste taustajõududele – vanemad, klubid jt – kes on oma isikliku panusega teinud meie noorte osalemise aasta olulisimal võistlusel siiski võimalikuks,“ rõhutas Lehtlaan.

Marcus Gustafson võttis võistluse kokku siiski positiivsel noodil: „Meie võistlejad on oma vanusegruppides valdavalt ühed nooremad ja nii on neil võimalik veel hea mitu aastat oma oskusi lihvida, et oma klassis paremaid tulemusi teha. Alustasime reisi kodu poole tugeva motivatsioonilaenguga ja sooviga edasi õppida ja treenida, et olla juba tuleval aastal veel tugevamalt konkurentsis,“ oli Gustafson tuleviku osas lootusrikas.

Meie sportlaste lõpptulemused on siin:

CB
Martin KRAIKO
BS (Üksikmäng) – ei saanud alagrupist edasi
BD (Poiste paarismäng koos Türiga) – best 32 (17-32 koht)
XD (Segapaaris mäng koos Lonskiga) – best 128 (65-… koht*)

Artur KOPTELKOV
BS (Üksikmäng) – ei saanud alagrupist edasi
BD (Poiste paarismäng koos Jonas FRØSETHiga) – best 64 (33-… koht) XD (Segapaaris mäng koos Laidineniga) – best 128 65-… koht)

Frank Thomas TÜRI
BS (Üksikmäng) – ei saanud alagrupist edasi
BD (Poiste paarismäng koos Kraikoga) – best 32 (17-32 koht)
XD (Segapaaris mäng koos Hallikuga) – best 128 (65-… koht*)

CG
Amanda HALLIK
GS (Üksikmäng) – ei saanud alagrupist edasi
GD (Tüdrukute paarismäng koos Lonskiga) – best 64 (33-… koht) XD (Segapaaris mäng koos Türiga) – best 128 (65-… koht)

Valerie LONSKI
GS (Üksikmäng) – ei saanud alagrupist edasi
GD (Tüdrukute paarismäng koos Hallikuga) – best 64 (33-… koht) XD (Segapaaris mäng koos Kraikoga) – best 128 (65-… koht)

Angela LAIDINEN
GS (Üksikmäng) – ei saanud alagrupist edasi
GD (Tüdrukute paarismäng koos Vasiliki BOULAga GRE) – best 64 (33-… koht) XD (Segapaaris mäng koos Koptelkoviga) – best 128 (65-… koht)

JB
Madis MOOS
BS (Üksikmäng) – ei saanud alagrupist edasi
BD (Poiste paarismäng koos Lehtlaaniga) – best 64 (33-64 koht)
XD (Segaparis mäng koos Khadija ABILZADEga AZE) – best 256 (129-… koht*)

Ilmar VUHKA
BS (Üksikmäng) – ei saanud alagrupist edasi
BD (Poiste paarismäng koos Nüüdiga) – best 64 (33-64 koht)
XD (Segapaaris mäng koos Nigar MAHMUDOVAga AZE) – best 128 (65-128 koht)

Erik NÜÜD
BS (Üksikmäng) – ei saanud alagrupist edasi
BD (Poiste paarismäng koos Vuhkaga) – best 64 (33-64 koht)
XD (Segapaaris mäng koos Sander BORNØga NOR) – best 256 (129-… koht*)

Markkos PUKK
BS (Üksikmäng) – best 64 (33-64 koht)
BD (Poiste paarismäng koos Ignas SISANOVASiga LTU) – best 32 (17-32 koht)
XD (Segapaaris mäng koos Zemfira MIKAYILOVAga AZE) – best 256 (129-… koht*)

Pert Marten LEHTLAAN
BS (Üksikmäng) – ei saanud alagrupist edasi
BD (Poiste paarismäng koos Moosiga) – best 64 (33-64 koht)
XD (Segapaaris mäng koos Fleur HOOGEVEENiga NED) – best 128 (65-128 koht)

(33-… koht*) – tähendab viimane koht. Näiteks, kui on kokku 64 osalejad, siis see on 33-64 koht. Kui kokku on 61 osalejad, siis on 33-61 koht. Inglise keeles kirjutatakse lihtsalt “best 64” või “round of 64”.