You are currently viewing Eesti Lauatenniseliit esitas Eesti Paralümpiakomiteele liitumistaotluse

Eesti Lauatenniseliit esitas Eesti Paralümpiakomiteele liitumistaotluse

Eesti Lauatenniseliidu (ELTL) juhatus otsustas esitada Eesti Paralümpiakomiteele liitumistaotluse kuna lauatennis on ka paraolümpia ala, selle harrastajaid on maailmas väga arvukalt ning huvi selle vastu on kasvuteel ka Eestis. ELTL peab üheks oma tegevuse oluliseks suunaks arendada parasportlaste lauatennise treenimise ja harrastamise võimalusi ning toetada nende soove edenemaks paremale tasemele nii võistlusspordis kui ka lihtsalt harrastaja tasemel.

ELTL ja Eesti Paralümpiakomitee on käesoleval aastal juba alustanud koostööd Eesti suuremate ülikoolide kehakultuuriüliõpilaste paralauatennise-alase teadlikkuse tõstmiseks. Käesoleva õppeaasta sügissemestril pakume omalt poolt Tallinna Ülikooli Looduse ja terviseteaduste Instituudi  Liikumis-, tervise- ja sporditeaduste suuna kehakultuuri eriala bakalaureuseõppe aine Erivajadustega inimeste liikumisõpetuse III kursuse ja kaugõppe üliõpilastele paralauatennise loenguid ja praktikume. Novembri keskel toimub sarnane loeng ja praktikum ka Tartu Ülikooli kehakultuuri üliõpilastele (vt. ka uudis ELTL kodulehel).

Lauatennis oli juba Rooma paraolümpamängude kavas 1960. aastal ning tänaseks tegelevad sellega sportlased 100-st erinevast riigist.Võistelda saavad kõik füüsilise puudega sportlased, välja arvatud nägemispuudega, nii istudes kui ka seistes. Samuti võivad võistelda ka intellektipuudega sportlased.

Mehed ning naised võistlevad individuaal-, paaris- või meeskonnaaladel ning matšid koosnevad viiest setist. Igat setti mängitakse 11 punktini ning kasutatakse viiest parim formaati.

Lauatennist juhib Rahvusvaheline Lauatennise Föderatsioon (ITTF) läbi ITTF Para-Lauatennise komitee.